Политика хотел

ПОЛИТИКА НА ХОТЕЛА

КАК ДА НАПРАВИТЕ РЕЗЕРВАЦИЯ
Резервация за Хотел „Класик“ бихте могли да направите по един от следните начини:
пратете запитване от формата за контакт на нашия сайт http://hotel-classic-varna.com;
пишете ни на e-mail: hotel@hotel-classic-varna.com ;
обадете се на телефон:

+359 889 899 001;

заповядайте на място в хотела
- След като получим и обработим Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас, за да потвърдим възможността за настаняване.
- Справка за направената резервацията ще получите на посочен от Вас e-mail. В нея се описват типа и броя на резервираните стаи, датата на настаняване и напускане на хотела, броя на възрастните и децата посочени в заявката за резервация и дължимата сума. - По преценка на хотела, като изискуем гарантиращ депозит, може да бъде посочена сума, която следва да преведете преди настаняването. Плащане от Ваша страна очакваме в рамките на 3 (три) работни дни след изпращането на нашия e – mail: hotel@hotel-classicvarna.com (освен ако между страните, не е договорен друг срок). Остатъкът от сумата на цялата Ви резервация, e платим в деня на настаняване. При желание да отмените резервация, по която има преведен гарантиращ депозит се прилагат санкции, описани подолу в условията за анулации.
- При изискан предварително депозит, Вашата резервация е валидна и се счита за окончателно ПОТВЪРДЕНА след извършване на посоченото плащане по конкретната заявка и получаване на потвърждение за нея по e – mail.
- При неизвършено плащане в рамките на описания срок, хотелът запазва правото си да анулира направена резервация.

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПЛАЩАНЕ
В брой в хотела
С дебитна или кредитна карта в хотела

Банков превод по следната банкова сметка:
БУЛБАНК BIC UNCRBGSF
IBAN: BG49UNCR70001520992071
„Хот Бел – БГ“ ЕООД


УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ
Анулация на направена от Вас резервация, можете да направите по един от следните начини: пишете ни на e-mail: hotel@hotel-classic-varna.com ; уведомете ни от формата за запитване на нашия сайт: http://hotel-classic-varna.com;
- При анулация на потвърдена резервация до 30 (тридесет) календарни дни (освен ако между страните, не е договорен друг срок), преди пристигане, клиентът не дължи неустойка, освен в случаите на направена резервация по специални празнични пакети или силен летен сезон, в които допълнително са описани сроковете за резервации и анулации.
- При анулация на резервацията в срок по-кратък от 30 (тридесет) календарни дни преди настаняването или в случай на неявяване в деня на настаняването, сумата платена предварително по Вашата резервация няма да бъде възстановена, а резервацията се счита за анулирана.
- „Хот Бел – БГ“ ЕООД запазва правото си да анулира потвърдена и платена резервация в случай на форсмажорни обстоятелства и други, независещи от хотелиера причини. В тези случаи хотелиерът: - Предлага на клиента настаняване за друг период, при запазване на същите условия и цени. Възстановява платения от клиента депозит в 10 (десет) - дневен срок от датата на получаване на писмено искане за това от туриста, като не дължи неустойка на същия.

УСЛОВИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ
Регистрация и настаняване се извършва посредством предоставяне на лични документи, удостоверяващи самоличността на гостите. Потребителя попълва Адресна карта за записване в хотел / Адресна карта за хотел за чужденци или доброволно предава документа си за самоличност на дежурен администратор, който да впише данните му в Регистъра за настанени туристи. Документът за самоличност задължително се проверява за точност на информацията и валидност на документа и се връща на клиента. Не се разрешава копиране на лични документи. Предоставените от Вас данни са защитени, съгласно Закона за защита на личните данни и нормативните актове, регламентиращи защитата на информация и се обработват само във връзка с осъществяването на установените изисквания на Закона за туризма. Вижте Защита на ЛИЧНИ ДАННИ. Тази информация ще бъде използвана само и единствено във връзка с Вашата резервация и няма да бъде предоставяна за други цели.

• Настаняване: След 14:00 часа в деня на настаняване
• Освобождаване: До 11:00 часа в деня на напускане
                                 
• Ранно настаняване и късно освобождаване са налични в деня на настаняване или напускане единствено след уточняване с Рецепция и предварително заплащане. При ранно настаняване между 08:00 - 13:00 ч се заплаща 50 % от цената на нощувката.
• При късно освобождаване на стаята от 11:00 – 13:00 ч се заплаща 50 % от цената на нощувката. След 14:00ч се заплаща 100% от цената на нощувката.
• При продължаване на престоя, по-дълго от първоначално заявеното, хотелът запазва правото си да предложи на гостите различни от първоначалните стаи.
• Гостите на хотела са отговорни за всички щети, нанесени от тях по обзавеждането и инвентара на хотела, както и за липсата на части от него.
• Не е разрешено изнасянето на хотелско имущество.
• Молим гостите на хотела да пазят тишина и да уважават правото на спокойствие на останалите гости в часовете, определени за следобедна и нощна почивка. • Часовете за почивка са от 14:00 до 16:00 часа и от 22:00 часа до 10:00 часа сутринта.
• Приятели и гости можете да посрещате в ресторанта и градината на хотела.
• Молим гостите на хотела да спазват общоприетите норми за хигиена и порядък.
• На територията на хотела е строго забранено внасянето на всякакъв вид опасни за здравето и безопасността запалителни, взривни, токсични, радиоактивни и други подобни вещества и предмети.

СПЕШНИ СЛУЧАИ
• При спешни случаи, моля свържете се с Рецепция (вътрешен номер 9) или потърсете
Спешна помощ, полиция, пожарна на тел. 112

ЛИЧНИ ВЕЩИ
• Лични вещи на гостите, забравени в хотелските стаи или на територията на хотела, или намерени и предадени от служители или други гости се пазят в продължение на 60 календарни дни и се предават при поискване или се изпращат с куриер на посочен адрес за сметка на клиента.
• Хотелът не носи отговорност за загубени или откраднати вещи на територията му, както и за щети, причинени от трети лица.
 Моля, не оставяйте ценности, пари и скъпа техника без надзор. 

КЛЮЧОВЕ
• За всяка стая независимо от броя на гостите се предоставя един ключ и карта/чип за достъп, който гостът взима със себе си при излизане от стаята. При загуба на ключ и чип/карта за достъп разходите по смяната на бравата, ключа,ключодържателя и карта/чип са за сметка на госта.

ИНТЕРНЕТ
• В стаите, студията и апартамента има осигурен безплатен свободен достъп до WIFI мрежа.

ПРАНЕ И ХИМИЧЕСКО ЧИСТЕНЕ
• В хотела се предлагат срещу заплащане химическо чистене, пране и гладене. Моля, обърнете се за повече информация на Рецепция.

ПАРКИНГ • Хотелът разполага с външни места за паркиране, които не са гарантирани и са налични до заемането им.
Платен подземен паркинг, с предварителна резервация и такса.
Хотелът не носи отговорност за щети или кражба на превозни средства, паркирани на територията на паркинга към хотела.

ПОЛИТИКА ЗА ТЮТЮНОПУШЕНЕ
В съответствие с Българското законодателство, хотел Класик спазва политика да не се пуши във всички вътрешни части на хотела, в това число: стаи за гости, обществени площи и коридори. Определените зони за пушене са разпределени в рамките на откритата част на хотела.

ПОЧИСТВАНЕ НА СТАИТЕ
• Хотелът предлага почистване на стаите всеки ден в часовете между 9:00 и 12:00 часа. Ако има поставена табелка „Не безпокойте“ до 12:00 часа стаята ще бъде почистена на следващия ден. Ако имате нужда от нещо след 12:00 часа, моля попитайте на рецепция.

ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ
• Ако сте гост в хотел Класик, Ви информираме че е налична система за 24 часово видео наблюдение, която записва Вашите действия от влизането Ви в обектите ни до напускането Ви. От настаняването си в хотела до неговото освобождаване, всеки гост предоставя право да бъде сниман, видео записван, или заснеман, без заплащане или възнаграждение. Записите от всяка камера се съхраняват до 4 седмици на сървъри. Данните от записите се ползват само и единство в случай на кражби и нарушения на вътрешния ред или щети нанесени, както от гостите в обектите, контрагентидоставчици, служители и/или трети лица. Записите могат да бъдат предоставени само на органите на реда, след предоставен за целта документ.

​ Екипът на „Хотел Класик“ Ви благодари за спазването на общите условия и Ви пожелава приятен отдих!